top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Habitatges de diverses plantes - Pros i contres

A l'hora de decidir entre un habitatge de planta baixa i un de dues o més plantes, hi ha diversos factors a valorar, com ara la mida de la parcel·la, la possibilitat o no de jardí / pati, la composició familiar, etc. Una casa acostuma a ser per a tota una vida, o almenys per viure un llarg període de temps, i és possible que alguns dels inconvenients que et descrivim a continuació a priori no et semblin un gran inconvenient, però a llarg termini podrien arribar a convertir-se en un maldecap.

AVANTATGES

Major flexibilitat en disseny i distribució

A diferència dels habitatges de planta baixa, aquest tipus d'habitatge ofereix més possibilitats de distribució i disseny interior i exterior en la seva construcció, com ara un menjador de doble alçada.

Més econòmic

Tal com vem indicar en la publicació d'habitatges d'una sola planta la repercussió de teulada i fonaments per metre quadrat d'habitatge altera el cost final de la construcció. En aquest sentit, els habitatges de dues plantes en general són més econòmics per metre quadrat construït que els de planta baixa. Com a norma general, en igualtat de superfícies construïdes, una sola planta és un 9-10% més econòmica, no obstant això, això variarà en funció del projecte.

Major eficiència energètica

El fet de tenir una menor superfície en façana i coberta, respecte al volum de l'habitatge, l'escalfor troba menys camins per escapar-se, i aquest fet converteix aquest tipus d'habitatge en una millor opció en termes d'eficiència energètica i aïllament, en comparació a un d'una sola planta, que acostuma a tenir més superfície de coberta i sostre.

Major ventilació i il·luminació

S'aconsegueix una major ventilació en gairebé totes les àrees de distribució i una major il·luminació en la majoria d'habitacions i estances de l'habitatge.

Més espai exterior

En un habitatge de dues plantes es perd comoditat pel fet d'haver de pujar i baixar escales, però també es guanya espai exterior i en el cas de disposar d'unes bones vistes l'altura de l'habitatge permet gaudir-les.

INCONVENIENTS

Accessibilitat

Com ja hem comentat, un habitatge de dues plantes implica la construcció d'escales, un punt a tenir en compte per a persones d'edat avançada, amb problemes de mobilitat o famílies amb la idea d'adquirir l'immoble per viure-hi molt de temps. En el cas de no disposar d'una alternativa en planta baixa recomanem disposar d'un dormitori en la planta inferior.

Pèrdua de superfície útil

Les escales d'accés a la planta superior i la distribució d'ambdues plantes fa que es perdi espai útil a l'habitatge. Un disseny adequat pot aconseguir minimitzar aquest petit inconvenient, malgrat tot, la relació superfície útil / superfície construïda serà sempre una mica infeiror als habitatges d'una sola planta.

Manteniment

L'altura d'un habitatge generarà alguns petits problemes a l'hora d'accedir a alguns punts de la façana per a la neteja o el manteniment. L'accés a la coberta també acostuma a ser més complicat.

Neteja

El fet d'haver de pujar i baixar escales, genera un volum de treball més important i una certa incomoditat a l'hora de netejar les estances i habitacions de les diverses plantes que conformen aquest tipus d'habitatge.


bottom of page