top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Habitatges de planta baixa - Pros i contres


La decisió de viure en un habitatge a planta baixa o en una de més d'una planta, requereix la valoració dels avantatges i inconvenients d'ambdues opcions, juntament amb les necessitats, prioritats i life style de cada persona o família que inverteix en la seva adquisició. En aquesta nova entrada al blog, ens centrarem en els principals punts a tenir en compte en l'elecció d'un habitatge a planta baixa, i en la pròxima publicació farem una mateixa valoració per un habitatge de més d'una planta.

AVANTATGES

Més comoditat

Els habitatges d'una única planta tenen el gran avantatge de la facilitat d'accés a la totalitat de l'habitatge, ja que no compten amb la intromissió d'escales o ascensors.

Amplitud

El fet de poder evitar les escales i els ascensors permet optimitzar al màxim la relació entre la superfície construïda i la superfície realiment aprofitada en un habitatge a planta baixa.

Facilitat del manteniment

El manteniment en una casa de planta baixa és molt més senzill i pràctic que en una casa de més d'una planta, així com pot ser la neteja de finestres o el pintat de la façana.

Modificacions estructurals més simples

Si en un futur optes per la realització de modificacions en l'habitatge, serà molt més simple en un habitatge d'una sola planta. Tot i que és convenient valorar aquesta possibilitat amb l'arquitecte des d'un principi, perquè pugui resoldre correctament la ubicació i connexió amb l'habitatge inicial.

Accessibilitat a l'exterior

Els habitatges de planta baixa permeten l'accés a l'exterior des de qualsevol punt de la casa, podent aprofitar al màxim l'espai exterior de jardí o terrassa.

Vivenda més sostenible

La teulada d'un habitatge de planta baixa acostuma a tenir una superfície major a la d'un habitatge de més d'una planta, i en aquest sentit, l'aprofitament de l'aigua de pluja serà més senzill, podent reutilitzar aquesta aigua per rentar el cotxe o regar el jardí.

INCONVENIENTS

Cost de construcció més elevat

El cost per metre quadrat d'un habitatge de planta baixa és més elevat principalment pel requeriment d'una major superfíe de coberta i cimentació.

Menor eficiència energètica

L'existència d'una major façana i coberta suposen una disminució més important en pèrdua de calor en aquest tipus d'habitatge.

Vistes limitades

Per norma bàsica, com més alt és un edifici millors són les vistes. El fet de comptar en una sola planta suposa confiar en unes bones condicions del solar.

Ocupació del terreny

Un habitatge a planta baixa requereix més espai de parcel·la. Si vols disfrutar d'un mínim d'espai al jardí et recomanem disposar d'una parcel·la superir als 500 m2.


bottom of page