top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Com il·luminar correctament cada habitació?

Una il·luminació correctament ubicada, i amb la tonalitat i intensitat adequades, aportarà encant i personalitat a cada habitació. Avui t’expliquem com aconseguir-ho amb uns breus consells.

Cuina ben il·luminada

La cuina és el punt de la casa més transitat i el que requereix una neteja més repetida durant el dia, si bé una bona il·luminació general farà que la tasca et resulti més fàcil de portar a terme.

Tens diferents formes d’il·luminar la cuina: llums estratègiques de taulell i sota els armaris, fluorescents, etc. També pots col·locar una làmpada a un metre de distància de la taula a on fas els àpats, per aportar calidesa. A la zona de treball de la cuina, utilitza una llum blanca que no manipuli el color dels aliments, i col·loca diversos punts de llum que ho il·luminin tot evitant així les ombres.

Sala d'estar acollidora

La sala d'estar és un espai multifuncional, per la qual cosa requereix una il·luminació flexible.

Un regulador de intensitat és una bona solució per adaptar la lluminositat necessària per a cada moment. A la zona del sofà la il·luminació hauria de ser tènue, així com amb bombetes de baixa potència perquè aporti confort i calidesa. Hi pot haver una petita zona de llum directa per llegir i la resta de racons es poden completar amb una il·luminació ambiental tant amb llums de peu com amb llums de sostre. Per compensar la intensitat lumínica de la televisió, pots col·locar un punt de llum al seu costat o al darrera perquè et permeti descansar la vista.

Bany amb il·luminació dinàmica

La il·luminació del bany requereix complir diferents tipus de finalitats. Per una banda, és necessària una il·luminació de sostre que t’activi cada matí i que quan calgui, et permeti una neteja fàcil.

Amb una il·luminació a banda i banda del mirall, evitaràs que les ombres es projectin a la teva cara i farà que et vegis perfecte. Si tens un mirall de cos sencer col·loca un focus que t’il·lumini de dalt a baix. Per altra banda, el bany també és un lloc per relaxar-se i un regulador d’intensitat o unes tires de led preparades per la humitat, faran que puguis convertir l’espai del teu bany en un autèntic spa.

Dormitori confortable

De la mateixa manera que al menjador, la il·luminació hauria de tenir tres tipus de llum diferent: llum general, llum ambiental i llum puntual.

En el dormitori és necessària una llum general potent que il·lumini l’habitació de forma homogènia, una llum ambiental suau a les tauletes de nit, i finament una llum directa per dirigir segons t'interessi, ja sigui per destacar un quadre, un element de l’habitació, vestidor etc. Igualment vàlida seria la llum d’intensitat regulable per adaptar la lluminositat a cada moment.

Despatx a casa

A l'hora d'escollir la il·luminació, és convenient que no només pensis en la teva comoditat, sinó també amb la dels teus convidats.

Fotografia: http://thecoolhunter.net

La correcta il·luminació del teu espai de treball és molt important per evitar problemes de cansament i irritació a la vista. A ser possible, combina la llum natural amb llum artificial a la taula i al sostre. Evita les làmpades de sostre, ja que provocaran ombres i molestaran. Evita també els llums que provoquin calor i opta per leds o llums de baix consum.

La correcta posició de la llum de sobretaula pels dretans és al cantó esquerra, i en canvi pels esquerrans, és a la dreta.

Procura il·luminar els laterals de la taula i la resta de l’habitació sense enfocar directament les cadires dels convidats. Una font d'il·luminació que reparteixi una llum uniforme a tota la sala serà una aposta segura.


bottom of page