top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Com afecta la decoració al teu estat d'ànim?

Si quan arribes a casa et sents inquiet i et costa relaxar-te, és possible que la decoració de la teva llar hi tingui alguna cosa a veure.

En el procés de decoració de la llar, és important tenir en compte que cada decisió que prenguis, ja sigui pel que fa al color, a la disposició dels mobles o en l'elecció de complements o tèxtils, no només tindrà un efecte directe en la percepció de l'espai, sinó que a més a més, influenciarà en el teu estat d'ànim. Avui doncs, ens oferim a facilitar-te alguns consells perquè els efectes de la decoració de la teva llar esdevinguin emocionalment positius.

El color

És un dels aspectes més importants a tenir en compte en la decoració d'una vivenda. Seria ideal poder-los renovar un parell de cops l'any, pel fet que suportem millor les temperatures de cada temporada en funció del color de les parets, així: durant la primavera són adequats els colors freds, i a la tardó els colors càlids. Si ets una persona pràctica i no tens la més mínima intenció de canviar els colors de les parets d'una forma tan freqüent, el més recomanable és una òptima combinació de tons freds i càlids.

Els colors càlids, com ara el taronja o el vermell potencien la sensació d'alegria i són ideals per a menjadors, però en excés poden provocar agresivitat i sensació d'opressió.

Per altra banda, els colors freds com el blau, el verd o el malva, transmeten serenitat i són adequats per a espais tranquils, com el dormitori o el bany. Amb aquests colors s'aconsegueix un efecte d'augment d'espai per a petites estances, però si novament t'excedeixes, aquests colors poden arribar a transformar un espai en depriment i fred.

Il·luminació i tecnologia

En l'anterior publicació insistiem en la importància de la llum natural a la llar, ja que genera una sensació de benestar, ajuda a regular el ritme cardíac, i fins i tot a prevenir la depressió. Però deixant a part de si es tracta de llum natural o artificial, el grau de il·luminació adequat variarà segons el tipus d'habitació i la seva funció. Les habitacions més il·luminades fomentaran la creativitat i generaran optimisme. En dormitoris i espais de relax, opta per una llum suau i càlida, en canvi, evita una il·luminació intensa i col·locar dipositius electrònics, com ara televisors i ordinadors.

Les corbes de la felicitat

Els objectes afilats transmeten una sensació de perill i negativitat, mentre que les corbes transmeten alegria i donen lloc a una major activitat cerebral. Equilibra els mobles de línies rectes amb complements arrodonits per suavitzar la geometria, pots utilitzar gerros, coixins, làmpares, o qualsevol de complement de decoració, la forma del qual suavitzi les rectes pronunciades.

Posa una planta a la teva vida

Les plantes de casa no només tenen una funció estètica, recorda que amb la fotosíntesi converteixen el diòxid de carboni en oxígen, i en aquest procés contribueixen a purificar-lo. A banda del vessant estètic i purificador, està demostrat que les plantes i inclús els pòsters de paisatges redueixen l'estrés i milloren el grau de concentració. Col·loca diferents tipus de plantes segons les condicions que cada una d'elles necessiti per viure. Per ajudar-te a escollir, t'aclarim que algunes de les plantes més eficaces per netejar l'aire de la teva llar segons la NASA, són: el lliri blanc, la palmera xinesa, la Sansevièria, el ficus i l'Aloe vera.

Cuida les olors

Les olors també influeixen en l'estat d'ànim de les persones, per la qual cosa també en parlarem. Les olors activen els nostres sentits, fent-nos recordar llocs, experiències i persones. Busca una olor que et transmeti una sensació de calma i alegria, sense arribar a ser embafadora.


bottom of page