top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Reforma la teva terrassa

Segur que amb l'arribada del bon temps has pensat en gaudir d'una bona lectura a la terrassa, organitzar un dinar al jardí, o fins i tot un sopar romàntic. Però és possible que l'espai del que disposes a l'exterior reclami unes reformes i això t'hagi portat a pensar en un nou ús. L'espai exterior es pot dissenyar i personalitzar per adaptar-se a qualsevol necessitat, ja sigui per l'adequació d'una zona de descans, un espai d'entreteniment, un refugi per trobar la tranquil·litat... Sigui quin sigui el teu estil i la teva necessitat, no hi ha límit de possibilitats. En aquesta publicació et volem aportar uns petits consells en la documentació necessària, i orientar -te en el disseny i materials perquè et pugui servir d'inspiració.

Documentació

Si vius en comunitat has de saber:

Els danys que s'hagin ocasionat a causa del desgast natural del temps, o per qualsevol altra circumstància que no responsabilitzi al propietari, serà la comunitat de veïns l'encarregada de fer-se càrrec del cost de la reforma. Si aquest no és el teu cas, has de tenir en compte la següent documentació:

1. Aprovació de la comunitat de veïns: necessitaràs una autorització de la comunitat en el cas que la reforma suposi un canvi significatiu en els elements comuns de l'edifici.

2. Llicència municipal: un cop hagis obtingut l'aprovació de la comunitat de veïns, podràs sol·licitar la teva llicència d'obres a l'ajuntament. Les normes urbanístiques poden diferir en funció de la localitat, tot i així, el més habitual és que hagis de presentar les dades del propietari i la vivenda on es realitzin les obres, la seva descripció i l'aprovació de la junta de propietaris del teu edifici.

Tipus de material

El terra ha de ser resistent al clima i antilliscant, encara que disposis de la instal·lació d'un porxo o pèrgola, tota ella és susceptible d'acabar mullada en èpoques plujoses, per tant és important pensar en les zones de pas, i que per seguretat tinguin un sòl adequat. Un tema important és el tipus de manteniment que requerirà el terra, si és de fusta requerirà tractament anual mentre que un de fusta sintètica o un paviment ceràmic tindrà una major durabilitat.

Un punt fonamental és l'ús que li donarem a l'espai, ja que determinarà el material i manteniment del terra i l'adequada optimització de l'espai. Actualment, trobem molt tipus de terres a escollir:

  • Pedra: resistents a tot tipus de temps i al desgast natural i són molt fàcils de netejar.

  • Ceràmica: els terres de Gres solen ser els més econòmics i a més a més són molt resistents.

  • Fusta: Aporta calidesa i és ideal per a espais amb piscina o jardí, però requereixen d'un manteniment.

  • Formigó: presenta una gran resistència, però té un disseny limitat i requereix una neteja constant.

Espais urbans: ceràmica

Si el que vols és aconseguir una sensación de continuïtat, una tècnica de decoració molt eficient es basa en unificar dos espais en un, a través de l'utilització de tonalitats similars. És a dir, si disposes d'un jardí amb piscina i vols aportar sensació d'amplitud al menjador que comunica amb el jardí, pots utilitzar una combinació de colors semblants a dins i a fora. Aquest efecte s'acaba de potenciar a través del terra. Si utilitzem materials semblants no només aconseguirem augmentar visualment l'espai sinó que serà més adequat estèticament. En aquest sentit, si escollim la ceràmica, aquesta ens permetrà col·locar-la tan a l'interior com a l'exterior, allargant el nostre menjador fins a l'infinit.

Espais acollidors: fusta sintètica

Aquest material permet infinites combinacions de colors i acabats per adaptar-se a les necessitats que pretenem satisfer i a l'estil que estem buscant. La fusta per a exterior és recomanable utilitzar-la de forma específicament tractada per aconseguir una resistència òptima al sol, l'aigua i al temps. El manteniment no suposa un problema ja que la fusta sintètica no requereix l'aplicar de cap tipus de tractament i la seva neteja és fàcil utilitzant simpelment aigua i sabó.


bottom of page