top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Decoració Feng Shui per millorar el nostre estat d'ànim

A través de l'òptima decoració de la nostra llar podem aconseguir millorar el nostre estat d'ànim, ja que basem la transformació de l'espai en un lloc propici on sentir-nos bé. Vent i aigua és el significat del terme xinès Feng Shui, una tècnica amb més de 3.000 anys d'història, que busca harmonitzar i aprofitar les energies dels espais en què vivim o treballem.

L'ordre, la neteja, la no saturació de mobles i la serenitat en els colors són aspectes obligatoris en una casa Feng Shui.

El Feng Shui és un sistema ancestral xinès que utilitza les lleis del Cel i la Terra per millorar la vida rebent el qi positiu. Aquesta disciplina, considerada per a molts com a una ciència, intenta trobar l'equilibri i aportar energia positiva. Quan relacionem aquest concepte amb la decoració, ens referim a canalitzar aquestes energies en una cosa harmoniosa i que produeixi equilibri a la nostra llar.

Algunes de les claus per tenir una casa en equilibri:

1. Alguns experts asseguren que les claus d'aquest equilibri passen per desfer-se de tots aquells elements que ens fan nosa i interfereixen en l'ús que cada habitació ha de tenir, perquè, encara que no en siguem conscients aquests impedeixen que assolim el benestar.

2. Quan no puguis distribuir casa teva partint de zero, tot es pot potenciar o neutralitzar amb colors suaus, materials naturals i formes concretes.

3. Les entrades haurien de ser grans, espaioses i amb llum.

4. Les cuines són neutralitzadores d'energia negativa, per elles entra la prosperitat a la nostra llar i és important cuidar-les.

5. En les cambres de bany l'energia tendeix a baixar. Per aquesta raó, són un bon lloc per decorar amb colors alegres. Són espais d'intimitat i relax i la seva ubicació és molt important, seria ideal que no es trobin a prop de la cuina i que la seva porta no es vegi des de l'entrada principal. Hem de procurar no col·locar la banyera sota de la finestra.

6. No es recomanen passadissos allargats i estrets, en tot cas s'haurien de dissimular en la mesura del que sigui possible.

7. El saló, és una zona de reunió i relax on el protagonisme l'adquireixen les butaques. El millor és col·locar-les a 90º, sense enfrontar-les. En aquest ambient la il·luminació central és la clau, però sense descuidar la col·locació de làmpares de sobretaula o de lectura, més adequades i acollidores en moments de relax.

8. Un altre espai de reunió familiar és el menjador. Aquí hem de tenir en compte l'elecció de la taula, ja que és important que tingui unes dimensions apropiades i que resulti còmoda per tots els comensals habituals. La forma òptima és la rodona, perquè simbolitza harmonia, mentre que la rectangular estableix una jerarquia de superioritat respecte a les persones assegudes a les puntes.

9. El dormitori és l'espai més important de la casa perquè és on passem la major part del temps i on reposem energies. Col·locar un puf, un bagul o una catifa com a protectors als peus del llit es considera indispensable en el Feng Shui. El llit s'ha de col·locar oposat a la porta, és a dir, la porta no ha d'incidir directament enlloc del llit i menys encara a la zona dels peus.

​​

El capçal del llit hauria de recolzar-se en una paret sense finestres i no hauria d'estar col·locat en el mateix eix que les portes i les finestres. És important no tenir mobles que es puguin veure com "amenaces", com ara un armari davant del llit. Pel que fa als colors els més adequats són els de tonalitats suaus i relaxants, però si es necessita una mica d'energia, també és perfecte el color bordeus, combinat amb un ocre, per aportar lluminositat.

10. Com ja hem vist, els colors en el Feng Shui han de ser sempre suaus. Els tons terra són perfectes per a cuines i menjadors mentre que el blanc es reserva per a habitacions infantils.

#FengShui #mobles #cuines #bany #saló #illuminació #menjador #dormitori

bottom of page