top of page

Blog

Novetats
Publicacions recents
Arxiu
Tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Idees i tendències

Enlloc s'està millor com a casa, per això és essencial cuidar els elements que la configuren fins a l'últim detall. Dediquem aquest espai a la proposició d'idees, consells i informació de les últimes tendències, per fer de la teva llar un espai excepcional.  

Piscines d'aigua salada

Com funcionen?

​​

En aquesta publicació exposarem els avantatges i inconvenients d'un sistema que cada vegada s'utilitza més en piscines privades i públiques. Es tracta de les piscines d'aigua salada.

En general a diferència d'una piscina d'aigua dolça on tirem clor directament, en les piscines d'aigua salada s'empren cloradors salins, és a dir, aprofiten la sal per generar clor. Els cloradors salins són dispositius que s'integren en el sistema de filtrat i aprofiten l'aigua salada per a generar clor gasós mitjançant electròlisi, el qual es dissol immediatament en l'aigua i la desinfecta. El nivell de sal de les piscines salades és molt inferior al nivell de sal de l'aigua de mar, concretament estem parlant d'una desena part o menys. La sal emprada és clorur de sodi, és a dir, sal comuna com la que pots tenir en el saler de taula.

Un sistema sostenible

Convé aclarir que estem generant hipoclorit, el qual quan es descompongui es tornarà a convertir en sal, essent per tant un cicle totalment ecològic i respectuós amb la natura. Si estàs cansat de tenir els ulls i la pell irritada, o d'estar comprant clor cada dos per tres per la teva piscina, la piscina d'aigua salada pot ser la solució.

​​

Avantatges de les piscines d'aigua salada

Un dels primers aspectes que anem a valorar com avantatges és l'estalvi de diners, tant en el manteniment com en productes químics. En mantenir uns nivells estables, el consum de producte químic es redueix, i en automatitzar el procés estalviem en hores de treball o en personal.

En no haver de manipular el clor directament reduïm els riscos d'accidents, i ens assegurem que la concentració de clor en l'aigua mai serà excessiva. Adéu a les piscines amb aigua que fa olor de clor, adéu a les irritacions de pell i ulls, adéu als cabells danyats.

Si bé l'aigua s'evapora, la sal no, l'única pèrdua de sal que es produeix és quan entrem i sortim de la piscina, pel que encara que afegim més aigua el nivell de sal serà el mateix, i encara que tinguem d'afegir una mica de sal, el cost és molt baix.

Com ja hem comentat, la quantitat de sal que hi ha a l'aigua no és suficient com per irritar els nostres ulls o la nostra pell, ni tampoc danya la gespa del jardí. Hi ha menys sal que en l'aigua de mar, i una quantitat similar a la que pot haver en una llàgrima.

Inconvenients de les piscines d'aigua salada

Des del punt de vista de la comoditat del banyista les piscines d'aigua salada no tenen inconvenients, potser hi ha qui no gaudeixi del gust a salat, però en ser molt menys salat que l'aigua de mar no hauria de ser un problema.

Pel que fa al propietari, ja sigui una petita piscina privada, una piscina de hotel o la d'alguna comunitat de veïns, és cert que el sistema de cloració salina requereix d'un cost d'instal·lació, però és més aviat una inversió ja que a llarg termini vam aconseguir una aigua de més qualitat, i reduïm la despesa de productes químics.

Quan es tracta d'una piscina petita podem estalviar diners a llarg termini, i quan es tracta d'una piscina gran d'un hotel o d'un edifici o d'un centre esportiu podem estalviar molts diners que es podrà invertir en altres millores.

#piscina #piscines #sostenible

bottom of page